Bilance aktivit ZO KSČM v Nejdku

21. 5. 2018

1.   V letech 2012 až  2013 jsme v Nejdku na ul. Bratří Čapků vedle ZŠ vybudovali dětské hřiště. Slouží zejména dětem družiny školy.

2.    V červnu 2013 jsme na kynologické základně v Nejdku na Žižkově vrchu uspořádali dětský den.

3.    V červnu 2014 jsme dětem připravili Vítání prázdnin u koupaliště v Nejdku na Limnické ul.

4.     V letech 2015 a 2016 z iniciativy KSČM vznikla neformální skupina občanů, za účelem přípravy pamětní desky obětem fašismu v Nejdku. Odkrytí desky na hřbitově se pro ověřování údajů zdrželo a dle p. starosty Vítka by se mělo uskutečnit letos.

5.     V roce 2017 jsme podporovali aktivity za čistou vodu a vzduch a za odstraňování problémů v dopravě v centru města. Václav Míšek a zastupitel Tomáš Macháň publikovali k uvedeným problematikám články v Nejdeckých listech a na facebooku.

6.    V tomto volebním období od roku 2014 jsme udrželi jednoho zastupitele v zastupitelstvu MÚ Nejdek, kterým je bezpartijní Tomáš Macháň, příslušník PČR.

7.    Na jaře r. 2017 jsme upozornili redakční radu Nejdeckých listů, že porušuje tiskový zákon tím, že ve smyslu § 4 tiskového zákona nezveřejňuje přednostně příspěvky zastupitelů. Ať už se tak dělo úmyslně a nebo z neznalosti, od té doby se situace zlepšila. Umožnili jsme tak opozici vyjadřovat se k problémům města.

8.    Náš člen, Tomáš Strejček, uskutečnil loni v Nejdku na náměstí ve výlohách čítárny knihovny výstavu předmětů z doby mládí současných seniorů. Staří vzpomínali, mladí se divili.

9.    Na jaře r. 2017 jsme se zapojili do organizování petice proti nepořádku v parkování ve městě. Ucpávání ulic v centru města  způsobují zejména řidiči, zaměstnanci fi WITTE. Na zastupitelstvo města Nejdek pozvaný ředitel firmy WITTE přislíbil řešení situace a vybudování parkoviště za nádražím ČD. Stalo se na podzim a bylo alespoň odstraněno parkoviště firmy od školní jídelny zvyšující ekologickou zátěž dětí.

Naše plány?:  - Po komunálních volbách chceme alespoň udržet pozici v zastupitelstvu a

- chceme být nadále aktivní a

- chceme do hospodaření města vidět a mluvit

Spolupracovníky vítáme – kontakt č.t. 607837514