Současné války ve světě jsou válkami za ovládnutí energetických zdrojů na planetě!

27. 7. 2020

Všechny válečné konflikty v posledních 20-ti letech, ať už to byly války horké či studené, skryté či zjevné, měly společný jmenovatel.  Byly to války za ovládnutí energetických zdrojů! Ropa, plyn, uran, jaderné palivo!

V pozadí za šlechetnými slovy o humanitě, zabránění genocidě, zbavení se diktátora, nastolení „normální“ demokracie se vždy jednalo o ovládnutí nalezišť organických nerostných surovin v dané zemi, o ovládnutí jejich skladových zásob, nebo o ovládnutí přepravních cest z místa naleziště do země spotřeby!

Začátkem července 2020 proběhla ruskými medii zajímavá zpráva. USA schválily nové brutální sankce na všechny společnosti a lidi kolem nich, které dokončují výstavbu plynovodu NORDSTREEM 2, který vede z Ruské federace do Spolkové republiky Německo, po dně Baltického moře, jehož výstavba byla na řadu měsíců přerušena sankcemi USA. 

První kolo amerických sankcí, které fakticky zastavilo tuto stavbu, byly ze strany USA schváleny v prosinci 2019.

Tyto nové letošní sankce z července 2020, byly dle ruských medií přilepeny do Zákona o rozpočtu na obranu USA v roce 2021, kam nepatří, ale to není důležité. Důležité je to, že byly schváleny!

Česká veřejnoprávní media této informaci mnoho prostoru nevěnovaly, protože se dívají na svět a události v něm optikou USA! Ne z hlediska český národních zájmů, případně z hlediska mezinárodního práva. 

V podstatě se jedná ze strany USA o nehoráznou drzost, sprosťárnu v mezinárodním obchodě, porušování mezinárodního práva a ekonomický terorismus z jejich strany! Věc která se vůbec netýká USA a amerických firem, plynovod který se buduje tisíce kilometrů od území USA, mezi suverénními státy Ruskou federací a Spolkovou republikou Německo, členskými státy OSN na základě mezinárodních smluv. Tak USA na ně uvalí své sankce!?  

Tato nehorázná drzost USA vychází z toho, že USA se stále snaží vystupovat z pozice světového hegemona unipolárného světa a diktovat světu, co je správné a co není! Samozřejmě podle amerických národních zájmů! 

Je to další ukázka toho, že USA se chovají vůči jiným státům jako globální ganster! Přičem USA rády hovoří o tom, že jsou vzorem demokracie  a vzorem jednání pro celý svět? Je to další důkaz obrovského rozporu mezi slovy a skutečnými činy amerických politiků!

Nikdo z vládních politiků ČR, natož z parlamentní a kavárenské opozice proti tomu neřekl ani slovo! Jenom běda, kdyby se takto zachovalo Rusko, nebo Čína. To by tady vyskakovalo čertíků! Volná ruka trhu, zaklínadlo všech liberálů, tak byla americkým opatřením strčena světu někam hodně hluboko!

Současně, v těchto dnech, jsme svědky přijímání velkých sankcí USA vůči Číně!

Obě události spolu souvisí, více než by se zdálo běžnému sledovateli zpravodajství a diskusních pořadů České televize. O co jde? 

V červenci 2020 byl zveřejněn na Youtube rozhovor s ruským profesorem, předním teoretikem jaderného výzkumu v oblasti jaderné energetiky Igorem Ostrelcoven (81 let), který vysvětluje o co ve světě i v USA v současné době jde. Podotýkáme, že Ostrelcov není oblíbencem ruské vlády ani Kremlu! Spíše naopak, díky svým otevřeným názorům, které veřejně publikuje!

Ostrelcov tvrdí, že USA nemají jaderné palivo do svých jaderných elektráren, což ohrožuje eknomiku USA i jejich letadlové lodě a ponorky, poháněné na atomový pohon! V podstatě to ohrožuje velmocenskou a ekonomickou pozici USA ve světě a té se USA nechtějí vzdát. V USA se nyní údajně nevyrábí palivo do jaderných elektráren, jejich obohacovací průmysl neexistuje. USA používaly údajně difuzní způsob výroby jaderného paliva, který se na přelomu tisíciletí ukázal jako nerentabilní. 

Ostrelcov hovoří o tom, že havárie v jaderné elektrárně v Černobylu (1986), byla uměle vyprovokována! Na což jsou prý dnes důkazy i na internetu a tato havárie přispěla následně i k rozpadu SSSR. On sám osobně byl členem vyšetřovacího týmu, této havárie, tak prý ví o čem mluví.

V době rozpadu SSSR po roce 1991 za vlády prezidenta Jelcina a předsedy vlády Černomyrdina se prý začaly tajné rozhovory s USA, které vyvrcholily v roce 1993. A to podpisem tajné Smlouvy mezi oběma zeměmi, pod níž jsou podepsáni Viktor Černomyrdin – bývalý premiér Ruska a All Gore – bývalý viceprezident USA, v době, kdy kdy prezidentem USA byl Bill Clinton. 

Podle této smlouvy tehdejší Ruská federace zabezpečovala potřebu energetického trhu USA z 50% vyrobeným palivem do jaderných elektráren z továrny pro výrobu paliva Krasnokamensku na Urale. A druhých 50% bylo dodáváno do USA z likvidovaných hlavic jaderných raket SSSR, v rámci tehdejšího odzbojovacího programu Ruska. Rusko tak zásobovalo tajně USA dlouhých 10 let obohaceným uranem a jaderným palivem až do roku 2013! 

V roce 2011 byla údajně zprovokovaná havárie japonské jaderné elektrárny ve Fukušimě s cílem zastavit japonský průmysl jako jednoho ze tří světových ekonomických center!  Japonci jsou prý pečlivý národ a měli připravené záložní zařízení pro výrobu elektrické energie, které fungovalo na ropu a plyn. Japonsko to za cenu obrovských nákladů ustálo a zvládlo. Přesto japonský průmysl byl touto katastrofou výrazně omezen. 

Když skočil v Rusku program na odzbrojení a demontáž hlavic jaderných raket, bylo potřeba nahradit těchto scházejících 50% jiným zdrojem. Proto po výbuchu Fukušimy, jaderné palivo, které mělo podle Ostrelcova mířit do Japonska šlo do USA. Rusko pak prý dodávalo palivo ještě do roku 2017.

V roce 2014 došlo k ozbrojenému státnímu převratu na Ukrajině v režii USA. Prakticky USA dnes ovládají politickou scénu Ukrajiny prostřednictvím „svých“ lidí. Podle Ostrelcova byly dva hlavní důvody proč USA investovaly miliardy dolarů do státního převratu na Ukrajině.

Za prvé, bylo tam uskladněno velké množství paliva pro jaderné elektrárny. A za druhé. A to je mimořádně důležité! Když bude potřeba odstavit průmyslovou výrobu na nějakém kontinentu z důvodu nedostatku energetických zdrojů, tzn. z důvodu nedostatku obohaceného uranu, ropy a plynu, USA na Ukrajině nyní ovládají potrubí a přepravní cesty, vedoucí z Ruské federace do Evropy. Byl to prý od američanů chytrý strategický tah. Mají Evropu v šachu!

A nyní se vracíme na začátek článku. Proto američané schválili brutální ekonomické a politické sankce na všechny firmy, jejich představitele, politiky i státy, kteří pracují na dostavbě plynovodu NORDSTREEM 2. Narušuje jim to jejich plány odstřihnout Evropu od energií!

A proč nyní takové sankce USA vůči Číně? Ostrelcov říká zcela jasně. V Číně vládne komunistická strana a je tam 1,5 miliardy obyvatel.  Žádná komunistická strana na světě nenechá svůj národ, nebo jeho část hladovět. Ti se budou snažit zabezpečit jim solidní životní úroveň. A snem každého číňana je žít tak, jako žijí lidé jinde na světě, mít auto, jezdit s ním a mít moderně vybavenou domácnost.

A to děsí energetiky světa, když si každý číňan má splnit svůj životní sen a bude jezdit svým autem, a mít na úrovni elektrifikovanou domácnost. Čína prý potřebuje pro miliardu a půl lidí levnou energii a tu nemá!

A co dále řekl Ostrelcov? 
 
Kvůli ropě byl podle Ostrelcova vybombardován Irák a zavražděn Saddám Husajn. Pod záminkou chemických zbraní hromadného ničení v Iráku, které se tam dodnes nenašly!

Od toho se odvíjí sankce USA vůči Iránu. Irán totiž dodává Číně velké množství ropy. 

Od toho se odvíjí nedávný pokus o státní převrat ve Venezuele. Jde o venezuelskou ropu a její obrovské naleziště ropy, kterou Venezuela, jako ropná světová velmoc prodává Číně.

Od toho se odvíjí vybombardování a totální zničení ze strany USA a NATO Lybie světové ropné velmoci.

Od toho se odvíjí agrese USA vůči Sýrii. USA dnes vojensky okupují část Sýrie, ačkoliv k tomu nemají mandát Rady bezpečnosti OSN působit vojensky v Sýrii. Samozřejmě, že vojska USA jsou dislokována v těsné blízkosti ropných polích Sýrie!

Ostrelcov tvrdí: Pro více než 7 miliard lidí na planetě schází zdroje energie! Ropa, plyn, uhlí, obohacený uran! 

A jiné zdroje lidstvo zatím nemá k dispozici!!!

Profesor Ostrelcov dostal otázku. Vždyť se píše v mediích, že zásoby ropy a plynu je dost na další desítky let? Ostrelcov odpovídá: “Kdyby jich bylo dost, tak není koronavirus, který celosvětově omezil průmyslovou výrobu!“ Dnes je vědecky prokázáno, že koronavirus je umělé vyrobený virus!

Dále dodává. Atomový deficit, tzn. nedostatek jaderného paliva a obohaceného uranu se týká jen několika států – USA, Francie, aj. Ale nedostatek ropy, plynu (organik) se týká všech států světa. A to je zásadní rozdíl! 

Profesor Ostrelcov říká, že v roce 2010 lidstvo překonalo vrchol! Od té doby je jasné, že je nedostatek energetických zdrojů na planetě a situace se bude jenom zhoršovat!  

Do této epochy jsme jako lidstvo vstoupili! Politici se o tom bojí hovořit!

Dále říká, že lidstvo nemá zatím žádné řešení, jak to technicky vyřešit! Pracuje se na dvou směrech. Atomové reaktory s rychlými elektrony. Nebo termojaderná syntéza. Nic z toho není zatím použitelné v praxi.

Takže je to jen otázka, kolik lidstvo ještě prolije krve v různých válkách za energetické zdroje!  

Ostrelcov, kterému je 81 let říká. Je to na Vás! Vaše volba! Jestli zvolíte přemýšlení, nebo válčení!

A dále dodává. Nejjednodušším řešením této krize je odstřihnout nějaký region od energie! A s tím se počítá! Bude to Evropa! 

Ti evropští státníci, kteří pomáhali ozbrojenému státnímu převratu na Ukrajině prováděnému pod taktovkou USA si dnes mohou drbat hlavu! Dostali svojí zemi i Evropskou unii do pasti! Patří mezi ně i politický gauner Schwarzenberg – dnešní maskot TOP 09, ale i bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD, kteří podporovali státní převrat na Ukrajině! 

Problém je podle Ostrelcova také v tom, že podpora výzkumu na výrobu nových energií není v Ruské federaci, ani ve světě dostatečná. Působí zde proti různé lobby. Energetické firmy, uhelné a plynárenské firmy, banky, přepravní firmy, ti všichni si chtějí zachovat současné zdroje příjmů. Tyto lobbystické skupiny často dosazují do vysokých státních funkcí politiky a ovládají je. Je tomu tak i v Ruské federaci. O některých věcech se v Ruské federaci podle Ostrelcova nesmí mluvit! Někteří, kteří o tom mluvili, už nejsou mezi námi, dodává!

Potřebujeme prý, aby výzkum a odborné školství dostaly dostatečný prostor a podporu, aby přeskakovaly jiskry nových myšlenek mezi odborníky a obory. Pak je potřeba spojovat tyto myšlenky a dílčí poznatky do vědecké postupu. 

Ostrelcov vyjádřil obavu, že kapitalistický systém toho není schopen, svými úzkými egoistickými zájmy, kdy zisk je na prvním místě. 

Ostrelcov hovoří o tom, že některé kruhy globálních elit přišly proto s projektem „Zlatá miliarda lidí na planetě“. S tím jsou spojené různé koncepce na snížení počtu lidí na planetě na jednu miliardu! (Pozn. red. vakcinace, sterilizace, aj.)

V Ruské federaci existuje Kurčatský institut, který je uznávaný po celém světě jako elitní pracoviště pro jadernou energetiku. Ten prý vydal před časem prohlášení, že pokud lidstvo v brzké době nevymyslí a nevyrobí nový mohutný zdroj neutronů, tak žije poslední pokolení lidí na této planetě!

Takže situace je v tomto směru vážná! 

A krev už teče! Už jsou statisíce mrtvých nevinných lidí, povražděných ve válkách USA v Iráku, Libyi, Sýrii, další ve Venezuele, Iránu, Africe a jinde!

Odkaz na video – Igor Ostrelcov:
https://www.youtube.com/watch?v=D6kJ9oN4dLY 

(Tato informace slouží ke svobodné tvorbě názorů. Zdroje těchto informací jsou uvedeny v našem článku).

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM