Velkou bouři odporu vyvolal nedávný výrok šéfa odborů Bohumíra Dufka, který médiím sdělil, že jen polovina restauraci za něco stojí a zbytek ať zkrachuje. Dufek to tvrdě schytal ze všech stran, nejen od majitelů restaurací. Pravda, jeho vyjádření bylo poněkud nešťastné, byť za ním určitě nestála jak znám osobně B. Dufka žádná zlomyslnost. Škoda, že málo koho přitom napadlo zamyslet se nad skutečnou úrovní českého pohostinství. Zdůrazňuji, že znám a rozlišuji restaurace dobré, do kterých se rád vracím a ty kam podruhé už jít nechci. V kontextu Dufkova emociálního "padni, komu padni" kritici jaksi pozapomněli, čím vším a v jakých hygienických podmínkách jsme tu a tam za nikoli malý peníz krmeni. Dosti toho bylo a je k vidění třeba v pořadech jako jsou Černé ovce nebo např. Z. Pohlreicha. Co se nalézá v lednicích a mrazácích a jak tam čistota pláče... Jistě mne také budou někteří teď kamenovat, ale tato zařízení měla být mimo provoz dávno z rozhodnutí hygienické služby.. Zavře-li je covid, zlobit se asi nebude nikdo. A ty poctivé stát na holičkách nenechá. Poctivé i v tom smyslu, že své zaměstnance vyplácejí takříkajíc naplno, oficiálně. Nikoli část na výplatní pásce a část "tajně" na ruku..., aby nemusely státu odvádět tolik na daních a na pojištěních. Ona totiž každá mince má dvě strany , při placení i při vracení..
Vojtěch Filip: Každá strana má dvě mince
10. 1. 2021
Autor:
Vojtěch Filip, první místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda ÚV KSČM
Zdroj:
fb