FILIP: PÁTÉ MÍSTO? VÁŽÍM SI HO

7. 4. 2021

Nedobře se mně čtou příspěvky diskutujících, že KSČM zklamala voliče, občany. Jedny proto, že hlasovala za prodloužení nouzového stavu, jiné zase kvůli tomu, že ho v únoru nepodpořila, další nám vytýkají, že tolerujeme vládu a nemálo je dnes i těch, kterým se pro změnu zase nelíbí, že Babišův kabinet již tolerovat nehodláme. Společným jmenovatelem všech těchto výtek je dotaz - "co vám za to slíbili?"

Ta otázka není přesně formulovaná. Ano, sliby na jednacím stole jsou. Tedy byly. A byly to sliby ze strany vlády ohledně plnění programových cílů KSČM směnou za toleranci. Nikoli však absolutní, ale vždy v souladu s naším programem. V tomto ohledu, který je jako jediný relevantní, žádnou zradu vůči voličům nevnímám.

A těm, kteří KSČM vytrvale spílají a posílají ji do horoucích pekel, na smetiště dějin a kdo ví, kam ještě, bych rád připomenul, že i podle březnového volebního průzkumu společnosti Median, je KSČM 31 let po listopadu více méně stabilně pátou nejsilnější politickou stranou v České republice.

Vezmu-li v potaz fakt, že naši členové nikdy nepřevlékli kabát, že navzdory nenávistným invektivám dokázali přiznat chyby z minulosti, byť na nich žádnou vinu nenesli, že jsme se po roce 1989 neuchýlili k alibistické změně názvu strany, že nehrajeme s voliči falešné a trapné komedie skrze vytváření pochybných koalic, jen abychom se dostali k moci, že členy KSČM nejsou protřelí političtí migranti, kteří ve smyslu rčení "urvi, co kde můžeš" střídají politickou příslušnost častěji než ponožky, atd., myslím, že to s tou naší voličskou základnou není až zase tolik zlé a že v této zemi je pořád ještě dostatek rozumných občanů, kteří jasně vnímají, že jedině program KSČM je programem o lidech a pro lidi. A nezmění na tom nic ani permanentní dehonestace komunistické strany, počínaje vulgárními urážkami a konče nekorektním, účelovým viněním z událostí 50. let minulého století.

Proto si toho pátého místa nesmírně vážím. Je totiž výsledkem poctivé práce v nesnadných podmínkách.

Autor: 
Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny
Zdroj: 
fb