Hledáme členy okrskových volebních komisí

4. 5. 2016

Pokud byste měli zájem zúčastnit se práce člena okrskové volební komise, kontaktujte kterýkoliv okresní výbor KSČM v kraji.

Protože volby do Senátu budou s největší pravděpodobností dvoukolové (pokud některý z kandidátů nezíská hned v prvním kole více než 50 % hlasů), je potřeba počítat s tím, že práce člena okrskové volební komise bude náročnější - po prvním kole voleb bude za týden následovat  ještě kolo druhé.

Za práci člena okrskové volební komise je vyplacena odměna ve výši 1.900,- Kč, pro předsedu volební komise pak 2.200,- Kč. Pokud

se 2. kolo voleb neuskuteční, bude v obou případech nižší o 200,- Kč. Odměna se zdaňuje a je poměrně krácena těm členům volební komise, kteří se některého jednání komise nezúčastní. Týká se to i prvního zasedání komise, kdy dochází ke složení slibu a losování předsedy a místopředsedy komise. Není při tom rozhodující, zda je člen omluven či nikoliv.

Zaměstnavatel, který svého zaměstnance uvolňuje, aby plnil povinnosti člena volební komise, se může na příslušný obecní úřad obrátit se žádostí o refundaci mzdových nákladů.

Barbora Vojtová