Největší sponzorce KSČM je 93 let

4. 10. 2021

Je to nejspravedlivější strana pro lidi, říká o KSČM Olga Machová. V uplynulých čtyřech letech darovala 93leta členka KSČM straně celkem 1,5 milionu korun. „Tatínek sbíral celý život medaile, známky a odznaky. Prodala jsem je a peníze předala straně,“ řekla Machová Seznam Zprávám. Druhý v pořadí, poslanec Leo Luzarm letos daroval straně přes 400 tisíc korun. Většinu z této částky naposílal Luzar během srpna a září.

„Bydlím v paneláku, mám devět let staré auto a dávám KSČM každý rok přes 100 tisíc korun stejně jako ostatní členové našeho poslaneckého klubu. Nyní máme ale výjimečné volby, kdy se rozhoduje o osudu naší strany a obyčejných lidí, za jejichž život bojujeme. Proto jsem se rozhodl věnovat do volební kampaně podstatně více peněz,“ uvedl Luzar na dotaz Seznam Zpráv.

Někteří funkcionáři pomáhají straně pravidelnými dávkami. Například šéf strany a místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip letos většinou takto posílal vždy 38 tisíc korun měsíčně, předsedkyně rozpočtového výboru Miloslava Vostrá zase 20 tisíc.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM