Volební superdebata - Vojtěch Filip: Je potřeba zvýšit minimální mzdu

5. 10. 2021

Lídři sedmi stran, hnutí a koalice s největší šancí uspět ve volbách do Poslanecké sněmovny se utkali ve volební superdebatě iDNES.cz a MF DNES, kterou moderovali Vladimír Vokál a Jaroslav Plesl. Pozvání do superdebaty iDNES.cz a MF DNES přijali šéf ANO Andrej Babiš, předseda koalice Pirátů a STAN Ivan Bartoš, lídr koalice SPOLU Petr Fiala, předseda KSČM Vojtěch Filip, šéf ČSSD Jan Hamáček, lídr SPD Tomio Okamura a předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta. Politici diskutovali, někdy dost vášnivě, o zdražování, bytech či migraci.

„Je třeba udržet systém financování zdravotnictví,“ uvedl předseda KSČM Filip. Zmínil také potřebu větší ochrany populace, ať už očkováním nebo proděláním nemoci, či pečlivé sledování toho, jak se epidemie vyvíjí.  „Testování neléčí, je třeba se soustředit na léčbu,“ řekl. K otázce zdražování řekl Filip, že je potřeba také zvýšit minimální mzdu. 

Záznam si můžete pustit na https://www.idnes.cz/volby/superdebata-covid-strany-koronavirus-volby.A211004_131543_volby_knn

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
iDnes TV