1. Máj na západě Čech

5. 5. 2016

Sluncem zalité Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu vítalo účastníky a hosty oslavy svátku práce – 1.máje v Chebu. Náměstím zněla živá hudbě kapely Starovarka, která již tradičně hudebně podkresluje slavnostní atmosféru svátku jara.

Přítomných dvě stě občanů přivítal předseda MěV KSČM v Chebu s. Petr Vodrážka, který současně představil hosty. Úvodní slovo přednesl poslanec Evropského parlamentu s. Jiří Maštálka, který zvýraznil nutnost mírového urovnání situace ve státech Severní Afriky, jako jediné možné varianty zastavení migrace ohrožující Evropu. Poté pozdravil občany Chebu s. Jaroslav Borka, poslanec Poslanecké sněmovny PČR.

Zejména s výzvou k účasti na volbách do zastupitelstva Karlovarského kraje v říjnu tohoto roku vystoupila první z kandidátky KSČM s. Eva Valjentová. Obdobně oslovila občany Ing. Eliška Stránská, starostka Dolního Žandova, druhá na kandidátce KSČM pro volby do zastupitelstva Karlovarského kraje. Přítomné občany krátce oslovil s. Václav Sloup, předseda OV KSČM v Chebu.

Všichni hosté a kandidáti do zastupitelstva Karlovarského kraje s. Pavel Hojda, s. Radek Honců, s. Josef Kubičko, s. Helena Kobrová a další se pohybovali mezi přítomnými a diskutovali s lidmi.

Odpoledne se sešli občané v Sadech míru v Aši, kde se představila s. Eva Valjentová jako lídr kandidátky KSČM pro volby do zastupitelstva Karlovarského kraje spolu s Václavem Sloupem, který pozval občany hraničářské Aše k účasti na volbách.

V Hranicích oslavili 1.máj májovou veselicí v místní restauraci, kterou zorganizovala již tradičně ZO KSČM v Hranicích a Město Hranice.

Na všech shromážděních občanů vládla příjemná atmosféra a veselá nálada. Věřím, že nám veselí a chuť do práce vydrží i v přípravě na volby Do karlovarského kraje.

JUDr. Václav Sloup

předseda OV KSČM Cheb