Vývoj biologických zbraní pod taktovkou USA v laboratořích na Ukrajině a kolem RF není zapomenut

26. 3. 2022

Rusko a Čína žádají USA, aby vysvětlily, proč financovali biologické laboratoře na Ukrajině

Zacharovová (foto) uvedla, že Rusko odhalilo důkazy o programu financovaném Pentagonem. Rusko ve středu 9. V březnu vyzval Spojené státy, aby objasnily, proč poskytly podporu vojenskému biologickému programu na Ukrajině, který podle Moskvy zahrnoval smrtící patogeny, jako je mor nebo antrax.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zakharovová apelovala na transparentnost Washingtonu ohledně obvinění, která však Kyjev popírá, a mluvčí Pentagonu je označuje za absurdní ruské dezinformace.

„Už teď můžeme říct, že v ukrajinských biologických laboratořích v bezprostřední blízkosti území naší země došlo k vývoji komponentů do biologických zbraní,“ říká Zacharová. „Nehovoříme o mírovém využití nebo vědeckém využití.... “dodala. „Požadujeme podrobnosti,“ vyzvala USA, aby mezinárodnímu společenství poskytly oficiální vysvětlení.

Mluvčí Zacharová tvrdí, že Moskva má důkazy, které ukrajinské ministerstvo zdravotnictví nařídilo po 24. Únor na zničení vzorků moru, cholery, antraxu a dalších patogenů.

Čína vyzvala USA, aby zveřejnily údaje o vojenských laboratořích

Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Zhao Lizqian žádá USA, aby zveřejnily údaje o biolaboratořích na Ukrajině.

Čína vyzvala USA, aby vyjasnily své biologické militarizační aktivity doma i v zahraničí, řekl mluvčí čínského ministerstva zahraničí Chao Li-chen na brífingu v úterý a komentovala zprávy biologických laboratoří na Ukrajině financovaných uni Ted States.

„Opět vyzýváme americkou stranu, aby plně objasnila svou biologickou militarizační činnost doma i v zahraničí,“ uvedl diplomat.

Zhao Liqian poukázal na to, že americká vojensko-biologické aktivity na Ukrajině jsou jen „vrtkem ledovce“.

"Americké ministerstvo obrany kontroluje 336 biologických laboratoří ve 30 zemích pod záminkou spolupráce na snížení biologických bezpečnostních rizik a posílení globálního veřejného zdraví. „Slyšeli jste to správně, 336,“ řekl.

Diplomat poznamenal, že Spojené státy již dvě desetiletí jednostranně odmítají ovládat své biologické přístroje doma i v zahraničí.

"Jaké jsou skutečné cíle USA? Zhao Liqian se zeptal. Spojené státy utratily více než 200 milionů dolarů za biologické laboratoře na Ukrajině, laboratoře Ústředního ředitelství pro hygienu a epidemiologii ukrajinského ministerstva obrany se podílely na americkém vojenském biologickém progu ram, podle prezentace dříve zveřejněné ruským ministerstvem obrany.

„Ukrajina taková obvinění striktně odmítá,“ řekl mluvčí prezidenta Volodymyr Zelenskyj.

Spojené státy uvedly, že spolupracují s Ukrajinou, aby zabránily ruským silám zabavit biologický výzkumný materiál na Ukrajině

Victoria Nuland, státní tajemnice pro politické záležitosti USA, přiznala, že na Ukrajině existují biologické laboratoře a velmi se obává, že se výzkumné materiály dostanou do rukou ruské armády.

Autor: 
Vložil: jk
Zdroj: 
TASR