Karlovarská krajská konference KSČM

12. 4. 2022

Sobotní krajská konference se konala za účasti místopředsedy ÚV KSČM Leo Luzara. Jeho zásadní vystoupení obohatilo diskusi a plně do ní zapadlo. Hlavním tématem diskuse bylo zachování struktury strany a především její ekonomické zajištění. Josef Murčo, který byl opět zvolen předsedou kraje, uvedl, že chybí odvaha centra přijmout zásadní ekonomické rozhodnutí pro budoucnost. Nejhorší je nejistota a samovolný rozpad struktury. Delegáti na toto téma v diskusi navázali.

Ve volební části byl do VV ÚV opět zvolen Václav Sloup, jehož zodpovědná a iniciativní práce byla v diskusi oceněna. Na komunální volby probíhá aktivní příprava ve všech okresech, ale je velmi obtížné naplnit kandidátky i v obcích, kde jsme dříve neměli problémy.

Diskutující také ocenili vystupování Josefa Skály, kandidáta vlasteneckých sil na prezidenta ČR. Shodli se na tom, že je nutná spolupráce se všemi organizacemi, které mohou při sběru podpisů pomoci.

Ve stanovisku k materiálům XI. sjezdu konference schválila návrh na zachování okresních výborů jako plnohodnotného řídícího článku a doporučení přechodu krajských výborů na koordinační orgány.