1. jednání KV KSČM 11. dubna 2022

27. 4. 2022

V pondělí 11. dubna se v Sokolově uskutečnilo 1. jednání KV KSČM (po krajské konferenci). Jednání zahájil předseda KV KSČM Josef Murčo.

V úvodní části, mimo procedurálních otázek, byla podána informace z jednání vyšších stranických orgánů. Informaci podali člen VV ÚV KSČM a členka Ústředního operativního volebního štábu (ÚOVŠ)  Informace následně doplnili další členové ústředního a krajského výboru.

V rámci jednání byl zhodnocen průběh a výsledky jednání krajské konference ze dne 8. dubna 2022. Oceněn byl zájem diskutujících delegátů a hostů, kteří věcně reagovali na přednesené Zprávy a navrhovali různá opatření s cílem být více vidět a slyšet mezi občany.  Pozitivní je také to, že mnohé podněty a návrhy mají velkou šanci být zapracovány cestou karlovarských členů pracovních komisí do materiálů připravovaných pro XI. sjezd KSČM.

Jedním z bodů jednání pléna krajského výboru bylo také zvolení dvou místopředsedů. Vedení krajského výboru uváděno přehledně je následující:

Předseda KV KSČM ……………………………..………..Josef Murčo,

Místopředseda KV KSČM ……….…………...................Václav Sloup,

Místopředseda KV KSČM …………………………………Oleg Kalaš

V dalších bodech jednání se účastníci zabývali zabezpečením a uskutečněním větších či menších oslav 1. Máje – Svátku práce a následným uctěním památky obětí 2. sv. války v rámci 77. výročí osvobození naší vlasti.

Dalším, ale o to složitějším bodem jednání bylo projednání zabezpečení podzimních komunálních voleb. Nelze přehlédnout skutečnost, že v mnohých obcích a městech se vedou složitá jednání o tom, jak početně naplnit kandidátky KSČM, nebo zda ji vůbec podávat. Problémy jsou především v počtu a věkové struktuře našich členů. Z toho důvodu se uskutečňují setkání s ostatními politickými stranami považovanými za levicové, s cílem spojit síly a prostředky k uzavření kombinovaných kandidátek ve prospěch občanů obcí a měst.   

Po vyčerpání bodů programu poděkoval předseda krajského výboru Josef Murčo všem přítomným za účast a aktivitu na jednání.