Lidé se propadají do chudoby a ČT z nich chce vytáhnou další dvě stovky? To nemyslí vážně!

4. 5. 2022

Česká televize se údajně potýká s nedostatkem peněz pro své nové pořady. Čeká se prý, jestli vláda zvýší koncesionářské poplatky. Mluví se o patnácti korunách na měsíc. Co na to říkáte a co byste doporučila, aby na tom byla veřejnoprávní televize zase finančně lépe?

Tak lidé propadají do pásma chudoby a na Kavčích horách si usmysleli, že by z nich vytáhli ještě o dvě stovky navíc ročně? To snad nemyslí vážně. Už teď jsou občané nuceni platit v celkovém součtu více než pět miliard korun na činnost ČT. Ráda bych vedení České televize připomněla slova premiéra Fialy, kterého jinak mají tak rádi, že všichni zchudneme a všichni si musíme utáhnout opasek. Začala bych třeba u generálního ředitele Dvořáka, který ke královskému platu dostává navíc každý rok přes milion korun navíc na odměnách. A věděla bych i o pár pořadech, které by ČT mohla s klidem vypustit a nikomu by nechyběly. Spousta lidí přestává vnímat ČT jako zdroj objektivních informací. A z toho plyne i jejich neochota platit za něco, kde slyší pouze jednostranné pohledy na témata.

Kateřina Konečná, europoslankyně a předsedkyně ÚV KSČM
www.kscm.cz